Standaard pagina

informatie

Rojales ligt in wat genoemd wordt de gezondste streek ter wereld ( op één na , de Himalaya) . Door een hooggebergte verder landinwaarts is in de streek Veja Baja een micro-klimaat ontstaan. In de zomer is het net niet zo heet als in andere delen van Spanje en in de winter is het uiterst zacht. De temperatuur schommelt in de winter rond de 20 graden celcius. De avonden in de winter kunnen echter wel koud zijn, zo rond de 7 graden. Daarom hebben wij dan ook een houtkachtel geplaatst. Voor het strandweer betekent het dat je in de winter het beste van 10.00 uur tot ongeveer 15.30 uur naar het strand kunt gaan. Daarna word het al frisser.

De streek Veja Baja is redelijk vlak. Er wonen veel Nederlanders in deze streek waardoor je op de autoradio gewoon Radio 1 kunt ontvangen. Aan stranden is geen gebrek. Wilt u een strand met een flinke boulevard dan is het strand van Guardamar het dichtst bij . Wilt u een iets kleiner strand met iets minder toeristen dan is La Mata een mooi alternatief. Ook een blauwe vlag strand met diverse restaurants langs de wat kleinere boulevard. Torrevieja is een stadje op ongeveer 14 km en heeft een leuke haven. De grote steden Murcia  Elche en Alicante liggen binnen 40 km. Het huis bevind zich op 40 minuten rijden van Alicante airport en op 30 minuten rijden van Murcia airport. Dit vliegveld ligt aan de kust in San Javier.

Door de lage luchtvochtigheid en de aanwezigheid van grote zoutmeren in het binnenland is de streek aantrekkelijk voor mensen die last hebben van: astma, bronchitis en reuma.